tiistai 24. heinäkuuta 2012

Poliittinen terrori

Kaleva uutisoi, että Seksuaalivähemmistöjen keskustelutilaisuuteen hyökättiin pippurisumutteella. Uutisen mukaan North Priden yhteydessä järjestettyyn keskustelutilaisuuteen hyökättiin pippurisumutteen kanssa, ja vasemmistoaktiivi Dan Koivulaakso sai sumutetta kasvoilleen. Poliisin tiedote tapahtuneesta löytyy tästä. On äärimmäisen valitettavaa ja ikävää että Suomessa voi joutua vainon kohteeksi oman mielipiteensä tai vakaumuksensa takia. Jokaisella tulisi olla oikeus harjoittaa uskoaan ja politikoida sydämensä kyllyydestä vailla pelkoa vainosta.

Ennen kuin tekijää oltiin saatu kiinni (tätä kirjoitettaessa hän on yhä tavoittamattomissa), epäiltiin äärioikeistoa iskun masinoinnista, ja tekijää osassa mediaa oikeistoradikaaliksi. Toivotaan ettei pilkka osu omaan nilkkaan niin kuin Tampereen pizzeriapalon yhteydessä kävi.

Mutta osataan sitä vasemmistossakin. Saksassa Verfassungsschutzbericht 2011-raportin mukaan
"Äärivasemmiston väkivaltarikokset kasvoivat 20 prosentilla 1.157 tapaukseen (2010: 944).
Sitä vastoin turvallisuusviranomaiset kirjasivat lievää laskua äärioikeiston väkivaltatapauksissa: 762 rikoksesta vuonna 2010 755 rikokseen viime vuonna. Siten äärivasemmistolaisittain motivoituneiden väkivaltatapausten määrä on 52% korkeampi, kuin äärioikeistolaisten tekemien vastaavien rikosten määrä.
Erityisesti poliisit joutuvat yhä enemmän äärivasemmiston hyökkäysten uhreiksi. Tapausten määrä kasvoi 54 prosentilla 700 tapaukseen (2010: 455). Samoin tapahtui myös poliittisiin vastustajiin kohdistuneissa hyökkäyksissä. Äärivasemmistolaiset hyökkäsivät viime vuonna 546 kertaa "äärioikeistolaisten tai oletettujen äärioikeistolaisten" kimppuun, mikä vastaa 23 prosentin kasvua (2010: 443)."

Taannoin Ruotsista kantautui uutinen jonka asiasisältö oli, että Ruotsidemokraattien (SD) lehdistösihteeri Martin Kinnunen tyttöystävineen pahoinpideltiin. Hän jätti tapauksen seurauksena työnsä. Oikeudenkäyntikään ei sujunut ongelmitta, sillä pahoinpitelyn nähnyt todistaja muutti lausuntoaan kesken oikeudenkäynnin. Tapauksesta syytettiin "autonomista vasemmistoa".

Kristittyjen vainot jatkuvat ympäri maailmaa. Wikipedian artikkeli mainitsee, että "WEA:n YK:lle tekemän raportin mukaan, nykyään arviolta 200 miljoonaa kristittyä kärsii jonkinasteisesta vainosta. Nykyisin, David Pawsonin mukaan 250 000 kristittyä kohtaa marttyyrikuoleman uskonsa tähden joka vuosi".

Tässä yhteydessä täytyy myös mainita Norjan viime vuoden terrori-iskut joissa Anders Breivik tappoi pommeilla ja ampumalla yhteensä 77 ihmistä.

Tapausten uutisointikaan ei aina ole kovin onnistunutta tai totuudenmukaista. Saksassa uusnatsit ja heitä vastustaneet antifasistit kahakoivat viime vuonna tuhoisin seurauksin. Uutisointi oli paikoin jopa harhaanjohtavaa. Vai mitä sanotte näistä kuvateksteistä?


Riehuvatko tässä kuvassa vasemmiston vastamielenosoittajat vai


äärioikeiston kannattajat?

Europolin raportti tietää kertoa seuraavaa (suomennos minun)

"Vuonna 2011 Tanska, Saksa, Kreikka, Italia ja Espanja raportoivat yhteensä 37:stä vasemmisto- ja anarkistiryhmien terrori-iskusta. Luvussa on laskua edellisen vuoden 45:stä iskusta. Valtaosa iskuista oli valtioon ja liike-elämään kohdistuneita tuhopolttoja. Pommi-iskujen määrä väheni vuodentakaisesta 23:sta yhteentoista. Myös kuolonuhrien määrä laski kuudesta yhteen. (s.26)
...
Oikeistolaisia terrori-iskuja raportoitiin yksi kappale vuonna 2011. Toinen Marraskuuta Espanjassa sattui tuhopoltto jonkin antikapitalistisen kustantajan tiloissa, mutta kuolonuhreilta vältyttiin. Viisi National Socialist Undergroundin jäsentä pidätettiin Saksassa epäiltynä osallisuudesta terrorismiin ("for being involved in rightwing terrorism") ja kahteen poliittiseen murhaan vuosina 2001-2007. (s.28)"

Huomionarvoista on, että Europol ei liitä Norjan iskuja vasemmiston tai oikeiston tekemiksi.

Poliittinen terrori on perseestä.

3 kommenttia:

  1. Olipas hauska kuvatekstitys - hieno nosto!

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Löysin sen tuolta interneteistä. Pitääpä käydä kurkkaamassa onko hesarin sivuilla yhä sama kuvateksti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat sentään tähän mennessä vaihtaneet kuvatekstin oikeaksi. Hyvä hyvä.

      Poista